dilluns, 20 de setembre del 2010

Exposició Llibres prohibits

Del 20 de setembre al 12 d'octubre de 2010 a la Biblioteca Pilarin Bayés podeu gaudir de l'exposició "Llibres prohibits"

La prohibició de llibres va ser un fenomen editorial que va néixer de la censura implantada pel general Primo de Rivera, a finals dels anys 20, i es va estendre fins a la meitat dels anys 30.
Davant la censura creixent sobre les revistes, els empresaris del sector van decidir crear noves editorials revolucionàries, d’orientació clarament prosoviètica i dedicades a la lluita de classes. La primera va ser Ediciones Oriente, i la van seguir Editorial Cenit, Ediciones Hoy, Ediciones Ulises, Dédalo, C.I.A.P., entre d’altres. Eren edicions no tan sols compromeses amb la revolució social sinó també amb les avantguardes del disseny gràfic.

De tota aquella important producció editorial avui ja en queda ben poc, però va significar l’impuls d’una línia gràfica a l’altura de les avantguardes europees del moment, i en tenim el llegat d’una generació de dissenyadors, il·lustradors i grafistes, com John Heartfield, Sainz de Morales, Garcia Ascot, Ramon Puyol, Mauricio Amster o Helios Gómez.

Font:https://www.unnim.cat/ca/Obra-social/Activitats/Exposicions/Llibres-prohibits/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada