dijous, 9 de gener del 2014

3a Trobada dels clubs de lectura. Novembre 2013

Un any més, els usuaris dels clubs de lectura de la Xarxa de Biblioteques de  la Diputació de Barcelona van tornar a trobar-se per a compartir experiències i, en l'edició d'enguany, per gaudir d'una representació especial de l'obra de teatre Adreça desconeguda de Kathrine Kressmann Taylor, dirigida per Lluís Homar, i representada per Lluís Homar i Eduard Fernández al Teatre-Auditori de Sant Cugat.

El club de lectura de Santa Coloma de Cervelló va participar en aquesta trobada i la Glòria Escala i el Jordi Ribas ens han enviat
la seva valoració de la jornada:

Comentari de Jordi Ribas i Glòria Escala del Club de Lectura de Sta. Coloma de Cervelló:
En el Club de Lectura de Sta. Coloma de Cervelló encara no hem treballat el llibre Adreça Desconeguda de K. Kressmann, però veníem de llegir Praga Mortal de P. Kerr i també en aquesta novel.la a part de tot els conflictes socials i bélics, queda reflexa la dèria per la vigilancia – digues-li espionatge – que els personatges amb una certa rellevància mantenien, uns als altres, per aconsseguir notorietat davant el poder establert, és el fet que aprofita el desesperat Max per dur a terme una “planificada” venjança.
Molt interessant el tema i la representació, on els actors a través de les seves expressions i l’atrezzo - súmament simplificat – ens fan sentir admiració, emocions, pors i angúnia d’intuir la trama final a través de la veu tan falta d’emoció d’en Max en contra del dramatisme de la d’en Martin.
El Jordi, més teatrero que jo, em resalta com el canvi de vestuari – jaquetes, abrics – inclús la forma de posar-se’ls – amb assistent o no – supleix tot una explicació que en el llibre pot ocupar diversos paràgrafs. També la intensitat del quadrat de llum central, indicador del pas del temps i el deteriorament de l’amistat entre els dos personatges ens fa entendre cóm és de complicat la interpretació de tot un text per fer-lo entenedor a qui el visiona, en tan curt espai de temps com és una funció.
En l’escenari hem pogut mantener un contacte visual i quasibé fìsic molt intens i agradable. I encara que ens hem perdut algunes frases per culpa de la representació a quatre cantons – que en va intentaven omplir els dos artistas – ha sigut una experiencia molt bella que esperem tornar a repetir ben aviat.
Agraïts a tots aquells que ho han fet posible.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada