dilluns, 22 de febrer del 2016

Mor l'assagista i escriptor Umberto Eco

Eco era autor d'una de les novel·les italianes de més èxit internacional, amb 50 milions de còpies venudes, El nom de la rosa (1980), i d’altres com El pèndol de Foucault (1988) i L’illa del dia abans (1994). Nascut a Alessandria, al Piemont, el 5 de gener del 1932, l'última obra de la seva fecunda carrera com a autor de novel·les d'èxit i assajos de semiòtica, estètica medieval o filosofia, va ser Número zero, una mirada crítica sobre una crisi del periodisme.

Va rebre diversos premis, entre ells el Premi Príncep d’Astúries de Comunicació i Humanitats, i va ser membre del Consell de Savis, de la Unesco. Per tot això, alguns mitjans italians com Il Corriere della Sera, han remarcat la rellevància de la seva figura en l’últim mig segle del país: “Recórrer la vida i la carrera d’Umberto Eco significa també reconstruir una part important de la nostra història cultural”, tal com cita El País.

A la biblioteca podeu trobar una exposició amb les seves obres.
Us deixem amb un fragment de l'entrevista d'Óscar López al programa Pàgina 2 sobre la novel·la  El cementerio de Praga i l'entrevista al programa Salvados del passat novembre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada