divendres, 25 de gener del 2019

AVUI RECOMANEM: Searching for sugar man de Malik Bendjelloul


Per la màgia de història, pel poder de la música, per com està narrada, per la increïble sorpresa, perquè captiva i enganxa des del minut u, per la banda sonora, per l’energia que transmet... aquestes són algunes de les raons per veure aquest magnífic documental, que va ser guardonat amb un Oscar l’any 2012.

En els anys 60, un músic va ser descobert en un bar de Detroit per dos productors enamorats de les seves melodies i les seves lletres. Aquest músic era Sixto Rodríguez. Van gravar un àlbum que ells creien que situaria a l’artista com un dels grans de la seva generació. No obstant això, l’èxit mai va arribar. De fet, el cantant va desaparèixer enmig de rumors sobre el seu suïcidi damunt de l’escenari.

Així, mentre la figura de l’artista es perdia en l’oblit, un enregistrament pirata trobat Sud-àfrica va fer que la música de Rodríguez es convertís en un fenomen i les seves cançons, dedicades als més desfavorits, van esdevenir autèntics himnes a la Sud-àfrica de l'Apartheid i l’artista es va convertir en un mite.

Dos fans sud-africans volen ara a esbrinar què va passar realment amb aquest misteriós músic i comencen a investigar.  Searching for the suggar man és el resultat d’aquesta recerca. 
Deixeu-vos emportar per la màgia d’aquesta història, on el poder de la musica traspassa fronteres. Un dels millors documentals musicals dels darrers anys.




El pots viure amb el carnet de la biblioteca al recurs In-edit TV en el següent enllaç:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada