dijous, 28 de febrer del 2019

AVUI RECOMANEM...La La Land! de Damien Chazelle

“Warren, what did you do?”-va exclamar el presentador de la gal·la dels Oscars 2017, Jimmy Kimmel, quan es va llegir erròniament el nom de la millor pel·lícula de l’any. Un moment que es recordarà sempre a l’escenari del Dolby Theatre, quan els productors de La, La, Land feien  pujar els de Moonlight per recollir l’estatueta com a millor pel·lícula de l’any. 




Anècdotes apart, La La Land va ser una de les grans pel·lícules del 2016, i en ella podem reconèixer l’essència del Hollywood més clàssic, un cinema que apel·la a les emocions i que busca la complicitat de l’espectador.  L’argument és senzill: la Mia, (Emma Stone) és una aspirant a actriu que viu a Los Angeles per a acomplir el seu somni i es guanya la vida com a cambrera mentre es presenta a innumerables proves de càsting. Sebastian (Ryan Gosling) és un pianista que viu de les actuacions que li van sortint i el seu somni és regentar el seu propi club de jazz. Les seves vides es creuaran i també les seves aspiracions. És compatible l’amor amb aconseguir els somnis? El director Danielle Chazelle escriu i dirigeix aquesta comèdia musical romàntica on la ciutat de Los Angeles esdevé una protagonista més des del començament  de la pel·lícula,  des del monumental embús inicial passant pels llocs més emblemàtics de la ciutat com l’observatori Griffith, el moll d’Hermosa Beach o els estudis cinematogràfics.
Recolzada en una magnífica banda sonora, La, La, Land, no va guanyar l’Oscar com a millor pel·lícula,  però és un dels millors musicals dels darrers anys i té tots els ingredients per passar a la història i perdurar a les retines dels espectadors com una pel·lícula que combina  a la perfecció elements de classicisme i referències cinematogràfiques amb elements del seu temps, que han aconseguit connectar amb  la generació més actual.




Pots comprovar si està disponible als següents enllaços 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada