divendres, 22 de març del 2019

AVUI RECOMANEM...El verano de Kikujiro de Takeshi Kitano


Takeshi Kitano, autor polifacètic molt famós al seu país, el  Japó, va  començar a ser conegut a Espanya entre altres coses  per ser el presentador del programa d’humor Takeshi's Castle, traduït com Humor amarillo, un programa molt popular a la televisió dels noranta. Actor, director, guionista, productor, muntador, humorista, presentador, pintor i escriptor, Kitano ens presenta a El Verano de Kikujiro  una obra plena de sentit de l’humor, tendresa i emotivitat.

Amb l’ajuda d’una foto i una adreça, Masao, un nen de 9 anys que viu amb la seva àvia, decideix aprofitar les vacances d’estiu per anar  a buscar la seva mare, a la que no coneix. En la recerca l’acompanyarà un amic i veí de la seva àvia, Kikujiro, un antic yakuza (mafiós) interpretat per Kitano, que no sembla la companyia més recomanable per a un nen.  
Realitzada a l’any 1999, El verano de Kikujiro s’allunya de la violència i podríem dir que parcialment, encara que no del tot, de les històries centrades en el món dels yakuza (màfia japonesa) que tan bé reflecteix en films anteriors com Sonatine  o  Hana-bi (flores de fuego)  i posteriors com Zatoichi. Amb un argument senzill, elements de road movie, un bon grapat de personatges peculiars que es van creuant amb la parella protagonista  i una banda sonora magnífica, a càrrec de Joe Hisaishi, amb el tema Summer com a leitmotiv; Kitano realitza un film extraordinari on el món yakuza i la infantesa s’hi relacionen donant com a resultat una obra  singular, tendra, salpicada per moments d’humor i instants onírics, de gran complicitat amb l’espectador.




Pots consultar la disponibilitat de la pel·lícula a la biblioteca a:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada