dijous, 14 de maig del 2020

RECOMANACIÓ JUVENIL


Els ulls se’m van tancar de Patrick Bard



La Maelle és una adolescent  de setze anys que viu a Le Mans, França, amb la seva mare i la seva germana. Quan comença a freqüentar algunes xarxes socials es topa amb una realitat que la fa veure el món amb uns altres ulls, la guerra, els bombardejos a la població i el conflicte que es viu a l’Orient Pròxim transformen la Maelle, que cada cop es mostra més preocupada per aquests temes i comença a canviar: canvia la seva forma de vestir, deixa el seu xicot, abandona l’equip de handbol... De forma gradual assistim al seu canvi, i tot això la fa marxar a Síria, unir-se al Dáesh i posar rumb cap a un destí incert.


Explicada a diverses veus es va teixint la història de la Maelle i de com ha arribat a aquest punt que marcarà definitivament la seva vida. Reconstruïm la seva història que podria ser la d’altres joves captats a través d’aquesta teranyina de xarxes socials, vídeos propagandístics i falses promeses.

L’autor Patrick Bard (França, 1958) és fotoperiodista, novel·lista i escriptor  viatger. Explica al final del llibre que, arrel que va perdre un amic en l’atemptat contra la revista Charlie Hebdo i que el fill d’una altra amiga seva va marxar cap a Síria va voler posar el que sentia en paraules. Altres novel·les de l’autor són “La Frontera”, en la que parla sobre la frontera entre Mèxic i EEUU i dels assassinats de dones a Ciudad Juárez, “Las cenizas del exilio” o “Huérfanos de sangre", sobre les màfies que trafiquen amb nens a Centreamerica.

Els ulls se’m van tancar és una novel·la realista, dura per parlar i debatre sobre un tema complex i actual amb els joves, a més és una obra molt ben narrada a partir d’una estructura que ens fa observar els diferents punts de vista de la història. Molt i molt recomanable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada