divendres, 21 de maig del 2021

EL CINEASTA DEL MES: ZHANG YIMOU

El mes maig et proposem endinsar-te en la filmografia de cineasta xinès Zhang Yimou (Xi'an, 1951) un univers on la fotografia, la composició dels plans, el color i la posada en escena són molt cuidades i de gran bellesa, que porten el seu segell d'autor.

L'any 1978, Yimou comença a estudiar cinema a Pequín però ho deixa. Després de 10 anys treballant com a operari tèxtil va reprendre els seus estudis i va ingressar de nou l'Acadèmia de Cinema de Pequín, aconseguint finalment graduar-se en 1982.

Inicia la seva carrera com a operador de càmera i com a intèrpret, i debuta com a director l'any 1987 amb Sorgo rojo, film amb el que va guanyar l'Ós d'Or a Berlín. Entre les seves pel·lícules destaquen: Qiu Ju, una mujer china, Vivir, El camino a casa, Ni uno menos, Hero i La casa de las dagas voladoras.

El seu cinema té gran lirisme, poesia i ens apropa a la cultura i a la història del seu país, moltes vegades amb personatges femenins forts i històries colpidores com El camino a casa. Yimou és una de les veus imprescindibles del cinema asiàtic contemporani.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada