dimarts, 14 de desembre del 2021

CINEASTA DEL MES. TIM BURTON

"M'agrada narrar una història sense conèixer tot el que hi ha entorn a ella, això manté el misteri"

Tim Burton

Nascut el 25 d'agost de 1958 a Califòrnia, ja des de la seva infància el nostre cineasta del mes, Tim Burton, va créixer com un nen diferent, especial, que tenia com a hobbies llegir còmics i veure pel·lícules de terror i com a ídol l'actor Vincent Price. De jove va destacar pel seu talent per al dibuix, va estudiar animació en l'Institut d'Art de Califòrnia i Disney el va contractar a principis dels 80 com a animador. Tots aquest elements de la seva biografia estan molt presents en el seu cinema, un cinema a més a més ple d'elements gòtics, mons imaginaris i personatges inadaptats.

Els seus films tenen un punt de misteri, a vegades fantasmagòric a vegades màgic, entre la fantasia i el terror ,i tot això, ho combina amb relats emotius i personatges protagonistes diferents, incompresos, ja siguin producte de la imaginació com el protagonista d' Eduardo Manostijeras o reals com el director de cinema Ed Wood.

Pel desembre et recomanem la filmografia d'aquest cineasta de culte, amb un estil visual únic, inconfusible i original, un dels més icònics del cinema actual.

Tim Burton a la biblioteca





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada