dijous, 18 de juny del 2015

El club de lectura de la biblioteca al teatre

El passat dijous 11 de juny i diumenge 14 les participants del Club de lectura de la biblioteca junt amb altres clubs de lectura de diferents biblioteques van anar al Teatre Lliure de Gràcia  per veure l'obra Els dies feliços de Samuel Beckett. La Manolita Sanz, conductora de la Tetúlia literària que es fa a la biblioteca cada segon dimarts de mes, ens ha fet arribar la seva opinió de la vetllada i la volem compartir amb vosaltres:

"Els dies feliços: superba Emma Vilarasau

Un col·loqui amb actor, actriu i director arrodoneix la sortida

En una sortida organitzada per la biblioteca Pilarin Bayés, de Santa Coloma de Cervelló, pels participants del club de lectura, van anar al Teatre Lliure de Gràcia, a Barcelona, aprofitant una oferta de preu reduït, aconseguida per la Diputació de Barcelona. Per qüestions de cabuda, es van repartir en dos grups,  dijous 11 i diumenge 14 de juny. La funció era Els dies feliços de Samuel Beckett.  
L’obra, que ja s’havia representat l’any anterior, ha tornat als escenaris amb Òscar Molina, com a Willie i Emma Vilarasau, com a Winnie. Els veiem als dos en un paratge desolat, una mica com podem imaginar la fi dels temps. Actuen i parlen sense que els acabem de veure, només en el joc d’espills pel que fa a Willie. Winnie està entaforada en la mateixa terra de mig cos avall, en la primera part i tota sencera, menys el cap, a la segona. Gran Emma Vilarasau que aconsegueix transmetre’ns vida i emoció amb un diàleg de frases curtes, sense moure gairebé el cap, només amb la vivesa dels ulls i que va passant d’un a un altre tema, amb la falca, I ara què? Una mica com si fóssim a la saleta de casa, fent comentaris per no deixar que l’avorriment marital instal·li un silenci massa feixuc. Un gran esforç per viure el temps tan com sigui possible, en les condicions que la vida proporcioni.
Un regal afegit
Però, les persones que hi van anar el diumenge van tenir el regal afegit d’un col·loqui a l’acabar l’espectacle, conduït per Xavier Graset. Hi van participar Sergi Belbel, traductor i director, Emma Vilarasau i Òscar Molina. Amb tots ells es van comentar temes com el pas del temps, el treball actoral; per exemple, com es fa per memoritzar un gairebé monòleg d’una hora i cinc minuts a la primera part i 30 minuts a la segona, o el treball amb el cos, fins i tot quan gairebé no et veuen, perquè rodoles una i altra vegada sense arribar enlloc. Sergi Belbel va explicar que Els dies feliços havia estat un dels èxits de l’actriu Madeleine Renaud, de la Comédie Française, a qui encara li havia vist representar, així com molts altres detalls de l’obra beckettiana.
Una jornada que va aportar molt més que una funció de teatre, que no per això es pot deixar de recomanar a qualsevol que vulgui pensar i gaudir amb el teatre."         

Text de Manolita Sanz, conductora de la Tertúlia literària de la Biblioteca.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada