LA BIBLIOTECA

La biblioteca Pilarin Bayés de Santa Coloma de Cervelló és un servei públic municipal obert a tota la població, que té com a missió satisfer les necessitats d'informació, d'educació permanent i de lleure a tots els ciutadans en un espai de convivència.

Inaugurada l'any 2002, està situada en un edifici de nova construcció de 650 m2,  i disposa d'una sala polivalent per a exposicions, conferències i activitats culturals.

Ofereix un fons de 35.200 llibres, 7.900 documents audiovisuals, 89 títols de revistes i 4 diaris, així com un fons local sobre el municipi. La biblioteca té diferents centres d'interès: Racó de famílies, Espai dones, Medi ambient, Món laboral, Cuina i Espai DIY (fes-ho tu mateix). I els fons especials: Pilarin Bayés, Modernisme, Colònies industrials i un fons patrimonial del poeta Joaquim Folguera.


Actualment hi ha 3 clubs de lectura: un d'adults amb 15 anys de trajectòria, el club de lectura infantil “Top secret” (de 9-11 anys) i un nou club de lectura juvenil (14-16 anys) que va començar l'octubre de 2017.

La biblioteca Pilarin Bayés depèn de l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, que la gestiona en conveni amb la Diputació de Barcelona. Forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals.