LA BIBLIOTECA

La biblioteca Pilarin Bayés de Santa Coloma de Cervelló és un servei públic municipal obert a tota la població, que té com a missió satisfer les necessitats d'informació, d'educació permanent i de lleure a tots els ciutadans en un espai de convivència.

Inaugurada l'any 2002, està situada en un edifici de nova construcció de 650 m2,  i disposa d'una sala polivalent per a exposicions, conferències i activitats culturals.

Ofereix un fons de 35.200 llibres, 7.900 documents audiovisuals, 89 títols de revistes i 4 diaris, així com un fons local sobre el municipi. La biblioteca té diferents centres d'interès: racó de pares i mares, espai dones, medi ambient, món laboral i  cuina. I els fons especials: Pilarin Bayés, Modernisme, Colònies industrials i un fons patrimonial del poeta Joaquim Folguera.


Actualment hi ha 3 clubs de lectura: un d'adults amb 11 anys de trajectòria, el club de lectura infantil “Top secret” (de 9-11 anys) i un nou club de lectura juvenil (12-14 anys) que comença l'octubre de 2017 .

La biblioteca Pilarin Bayés depèn de l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, que la gestiona en conveni amb la Diputació de Barcelona. Forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals.