dijous, 6 de juny del 2013

"Contes infantils de la guerra"


Del 5 al 30 de juny de 2013

"Contes infantils de la guerra” és una exposició produïda per Obra Social Caixa Unnim i adaptada per la Gerència de Serveis de Biblioteques que ens explica la producció editorial infantil duta a terme durant la Guerra Civil Espanyola, posant l’accent en el bàndol republicà.

Partint de la col·lecció privada de Freixes-Garriga, l’exposició ens mostra com els contes infantils van passar a formar part de l’engranatge propagandístic del moment. Del Comissariat de Propaganda a la Editorial Estrella, d'‘El més petit de tots’, a les adaptacions de contes clàssics com El gato con botas’, els contes infantils es van convertir en una arma singular per ensenyar als més petits el món dual de bons i dolents que, en certa manera, s’estava enfrontant de forma fratricida en el camp de batalla.


A la biblioteca podeu trobar alguns dels llibres dels autors que es destaquen en aquesta exposició: Lola Anglada, Antoniorrobles i Elena Fortun. També hem preparat una exposició a la sala infantil de contes sobre “bons i dolents”, alguns d'ells amb sorpresa, on els bons no són tan bons ni els dolents tan dolents.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada