dimarts, 9 de setembre del 2014

"Llibres Prohibits" a la biblioteca

El proper 14 de setembre de 2014, Can Toni de les Eugues, amb la col·laboració i patrocini del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (Biblioteques), la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Llagostera organitza la Primera Fira del Llibre Prohibit que es fa a Europa. A Llagostera s’hi celebrarà la part més popular i festiva de l’esdeveniment.
La idea sorgeix directament del model de la Setmana del Llibre Prohibit que se celebra anualment a Estats Units. (http://bannedbooksweek.org/)
Relacionat amb aquest esdeveniment a la  biblioteca hem preparat una exposició amb     llibres i contes que van estar prohibits o censurats en algun moment de la història en    alguns països per diferents motius. El Codi da Vinci, el  best-seller de Dan Brown, està    prohibit al Vaticà i el Líban. La Regenta, de Clarín, estava prohibit a Espanya fins al 1946, igual que La Colmena, de Cela, fins al 1963 per les seves al·lusions al sexe. Els versos   satànics, de Salman Rushdie, continuen prohibits a l'Aràbia Saudita, Egipte o el Pakistan. Alícia al país de meravelles, de Lewis Carroll, va ser prohibit a la Xina, als anys 30, perquè segons ells els animals no podien utilitzar el llenguatge humà...I així molts més casos que  podeu conèixer als següents webs:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada