dijous, 15 d’octubre del 2020

RECOMANACIÓ "EUSEBI GÜELL I BACIGALUPI. PODER, CATALANITAT, CULTURA, ART"

Coincidint amb els actes de La Colònia Modernista aquest proper cap de setmana 17 i 18 d'octubre, una festa del Modernisme que aquest any se celebrara en un format diferent de l'habitual a conseqüència de la COVID 19, avui us volem recomanar un nou llibre que ha arribat a la biblioteca dins la nostra col·lecció local:  “Eusebi Güell i Bacigalupi. Poder, catalanitat, cultura, art”. Escrit per Xavier González Toran i Raquel Lacuesta i editat per la Diputació de Barcelona, l'obra  ens apropa a la figura d'Eusebi Güell, una persona molt vinculada al nostre municipi i un dels personatges més carismàtics de la segona meitat del segle XIX i inicis del XX.

Aquesta obra ens acosta a la seva biografia, a la seva manera de ser, amb la família, un home que va viatjar per tot arreu, polític, empresari, mecenes amant de l'art i la ciència. No es tracta d'una biografia clàssica en ordre cronològic, sinó que aborda diferents facetes de la seva vida, especialment lla relacionada amb donar empenta als arquitectes que van treballar com a precursors i executors del Modernisme, entre elles Antoni Gaudí.

A la biblioteca també trobareu una petita exposició relacionada amb el Modernisme i també si voleu saber més de la història del nostre municipi teniu dos fons especials agrupats dins la nostra col·lecció local amb documents, llibres, monografies, revistes: Modernisme i les Colònies Industrials.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada