dimarts, 16 de maig del 2023

25 ANYS SENSE FRANK SINATRA

"Només es viu una vegada, però si jugues bé les teves cartes, una vegada és suficient"

Frank Sinatra

Aquest diumenge 14 de maig s'acompliren 25 anys de la mort del cantant i actor nordamericà Frank Sinatra, conegut popularment com La veu. 

El seu repertori es va basar en l'obra dels més importants compositors populars nordamericans com Jimmy Van Heusen, Cole Porter o George Gershwin, i el seu estil va unir les influències entre la música d'inspiració jazzística i la música pop, que començava a difondre's a la ràdio. Dalt d'un escenari destacava la seva veu, el seu talent, el seu carisma i, en especial, la seva capacitat per transmetre les emocions i sentiments de les lletres de les cançons, per explicar-te una història a través d'elles..

Com a actor era sobretot intuïtiu. La interpretació i la feina com a actor, van ser molt importants, podriem dir que crucials per acabar amb uns anys vivint una situació personal i artística complicada. Amb la pel·lícula De aquí a la eternidad va guanyar l'Óscar al millor actor secundari. 

Durant la seva llarga carrera, va rebre multitud de premis i homenatges, entre els quals deu premis Grammy, la Medalla d'Or del Congrés dels Estats Units (1997)  i tres Òscars i 4 globus d'Or, entre d'altres guardons.


A la biblioteca trobareu: 

https://bit.ly/3Wac2Zp

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada