dimarts, 21 de setembre del 2021

ANTHONY BROWNE

Aquest mes de setembre a la biblioteca trobareu una exposició de l'escriptor i il·lustrador    britànic Anthony Browne, que n'ha fet 75 anys el passat 11 de setembre. Browne és autor de la sèrie Willy i d'àlbums com Cosita linda, Dins del bosc i Cambios entre d'altres. Les seves il·lustracions estan plenes de detalls i a les seves obres hi conviuen la tècnica realista i els elements surrealistes i fantàstics (amb referents com R. Magritte) l'humor amb el carácter intimista dels personatges. La seva tècnica preferida és l'aquarel·la.

Els goril·les apareixen en molts dels seus àlbums; el mateix autor afirma estar fascinat per ells i pel contrast que representen en la seva gran força i gentilesa, és pensa que són unes criatures molt ferotges, afirma, però no ho són. A més Browne ha explicat en alguna entrevista que la figura del goril·la li recorda al seu pare, qui va ser boxador, mestre i soldat, un home fort i segur, però alhora tímid i sensible. D'ell recorda Browne "el contrast entre la seva masculinitat, força i la seva delicadesa, i com ens animava a esforçar-nos amb el dibuix i l'escriptura poètica".

Avui et recomanem els seus àlbums; històries per a llegir, per a mirar i per a gaudir tant adults com infants. No te les perdis!

Anthony Browne a la biblioteca

Per saber més de l'autor:
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada