dimecres, 22 de setembre del 2021

EL CINEASTA DEL MES: PEDRO ALMODÓVAR

Acaba de presentar al Festival Internacional de cinema de Venècia Madres paralelas, pel·lícula amb la qual l'actriu Penélope Cruz ha estat guardonada amb la Copa Volpi. Farà 72 anys el 25 de setembre i és un dels cineastes espanyols més reconeguts internacionalment. Pel setembre, el nostre cineasta del mes és Pedro Almodóvar.

Nascut a Calzada de Calatrava, Ciudad Real, Almodóvar ha sabut crear un univers cinematogràfic molt reconeixible, des dels títols de crèdit a la música, passant per una molt personal posada en escena, amb clara inspiració en l'art i el cinema clàssic. També en destaca l'ús dels colors, vermells i blaus, els guions, la teatralitat i les situacions que envolten els personatges... aquests són alguns dels trets característics del seu cinema. I, com no, els personatges femenins, forts, independents que han estat protagonistes de les seves pel·lícules.

Et proposem un recorregut per la seva filmografia plena de grans títols com Todo sobre mi madre, Hable con ella, Mujeres al borde de un ataque de nervios i Volver, entre d'altres.

Almodovar a la biblioteca



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada